Bun venit pe www.farmaciaardealul.ro !

Autotest VIH

Mai multe poze

Autotest VIH

Pret normal: 147,70 lei

Special Price 128,50 lei

Availability: Stoc epuizat

  • * Preturile contin TVA
  • Livrare comanda prin Curierat Rapid sau Posta Romana de la 15 lei , TVA inclus.
  • Pentru comenzi mai mari de 250 lei* livrarea este gratuita!!!
  • *Subventionat fara kilometri suplimentari.
  • Peste 90% din comenzi sunt livrate in 24 de ore.
  • NOU: Nu se percepe taxa pentru kilogramele suplimentare.

Farmacia Ardealul va recomanda produsul Autotest VIH

Descriere

Detalii

Indicatii: Farmacia Ardealul va recomanda produsul Autotest VIH

Autotest VIH - Testul autoadministrabil pentru depistarea HIV ce necesită doar o singură picătură de sânge

În România, în 2016 au fost depistate 654 de cazuri noi de HIV/SIDA1. Riscul contaminării este real și în ziua de azi.

Testează-te acasă!

-       Autotest VIH este un test rapid de depistare a infecției cu HIV* pe care îl poți face în intimitatea casei tale.

-       Autotest VIH este primul autotest pentru depistarea HIV cu marcaj CE acordat de organismul notificat responsabil din Franta (LNE/G-MED). autotest VIH® este disponibil în farmacii (sau pe site-urile web ale acestora) şi se poate elibera fără prescripţie medicală.

-       Autotest VIH este un test de încredere pentru depistarea infecției HIV, daca infectarea s-a produs cu cel puțin 3 luni înainte de momentul testării, realizat prin analiza unei picături de sânge prelevate din vârful degetului.

Testul poate fi făcut acasă, în deplină intimitate şi confidenţialitate;

Este ușor de utilizat (3 pași – 5 minute)

Rezultatul se obţine în 15 minute

Autotest VIH este pentru persoanele care doresc să-şi cunoască starea de sănătate din punct de vedere al infectării cu HIV.

Unele persoane trăiesc infectate cu HIV ignorând faptul că sunt seropozitivi. Este periculos pentru sănătatea lor și favorizează răspândirea virusului.

Riscul infectării este o realitate în România. Există categorii de populaţie cu risc de infectare ridicat, fie din cauza regiunii geografice din care provin (regiuni cu prevalenţă crescută), fie din cauza stilului de viaţă.

Este recomandat ca aceste persoane să se testeze cu regularitate

În momentul de față nu există un vaccin care să prevină infecţia cu virusul HIV. Însă sunt disponibile tratamente pentru pacienţii infectaţi, acestea reducând considerabil şi riscul de transmitere a bolii.

Autotest VIH este o formă suplimentară de testare HIV care poate fi utilizată în completarea opțiunilor de diagnosticare existente

Autotest VIH este un test util, care asigură deplină confidențialitate persoanelor care vor să-și evalueze starea de sănătate ȋn raport cu HIV, ȋn urma unei expuneri la riscul infectării cu HIV cu cel puţin 3 luni ȋnaintea testării.

În cazul unui rezultat pozitiv, confirmat și de un test de laborator, persoana poate recurge la tratament imediat. Cu cât tratamentul începe mai repede, cu atât crește speranţa de viață a pacientului.

În cazul unui rezultat negativ, cel mai probabil persoana nu este infectată cu HIV, fiindu-i confirmat statusul HIV, în cazul în care momentul presupus al infectării a avut loc cu cel puțin 3 luni în urmă.

De fapt, cu o singură picătură de sânge prelevată din vârful degetului, autotest VIH® evidenţiază prezența anticorpilor anti-HIV-1 și/sau anti-HIV-2.

Autotest VIH este disponibil pentru vânzare în farmaciile din România (sau pe site-urile web ale acestora), fiind eliberat fără prescripție medicală.

Pentru a verifica disponibilitatea produsului adresaţi-vă farmacistului dumneavoastră.

Kit-ul Autotest VIH conţine:

-       prospect, ce exemplifică prin imagini modul de utilizare pas cu pas;

-       lanțetă de siguranță, dispozitiv de înțepare pentru obținerea picăturii de sânge;

-       test prevăzut cu dispozitiv de prelevare a mostrei de sânge, care evidențiază prezența anticorpilor anti-HIV-1 și/sau anti-HIV-2;

-       compresă.

Atât realizarea testului cât şi interpretarea rezultatului autotest VIH® sunt ușoare. Rezultatul apare sub forma unei linii, după doar 15 minute. Dacă aveți dubii, este recomandat să consultați un medic.

Caracteristici și efecte:

Mod de prezentare cutie: Kit pentru o singură utilizare;

Depozitare: Între +8°şi +30°C;

Tipul mostrei: 2.5 microlitri de sânge capilar;

Sensibilitate(4): 100% dintre persoanele HIV-pozitiv testate au obținut un rezultat corect cu acest test;

Specificitate(4): 99.8% dintre persoanele HIV-negativ testate au obținut un rezultat corect cu acest test.

Fiabilitate: un studiu de practicabilitate privind manipularea acestui test de către neprofesioniști a indicat că peste 99,2% dintre participanți au obținut un rezultat interpretabil și peste 98,1% au interpretat corect rezultatul. Rezultatele pozitive au fost interpretate corect în 100% din cazuri.

Interferența: nu s-au observat interferențe la examinarea specimenelor care conțin substanțe sau obținute de la persoane care prezintă afecțiuni medicale cu potențial să afecteze rezultatele acestui test.

“Fereastra serologică” (seroconversie) pentru autotest VIH® este de până la 3 luni, ceea ce înseamnă că, dacă infectarea cu virusul HIV a avut loc mai recent de 3 luni, nu poate fi detectată cu acest test.

Întrebări și răspunsuri

Cărui tip de test îi aparține autotest VIH®?

Autotest VIH este un test rapid pentru diagnosticarea infecției cu HIV. Este un test de unică folosință, cu interpretare vizuală subiectivă, uşor de folosit, iar rezultatul se obţine rapid (15 minute). Se recomandă ca pentru testare să se utilizeze o probă de sânge capilar prospăt prelevată.

În ziua de azi, un test poate detecta anticorpii HIV-1 și HIV-2. Unii profesioniști din domeniul sănătăţii pot utiliza testul și la locul de muncă.

Un rezultat negativ nu poate fi luat în considerare dacă momentul expunerii/infectării cu HIV a avut loc cu mai puțin de 3 luni înainte. Un rezultat pozitiv trebuie confirmat cu ajutorul unui test Elisa (de generația a 4-a) într-un spital de boli infecţioase sau ȋntr-o secţie de boli infecţioase a unui spital.

Cui se adresează autotest VIH®?

Oricine bănuieşte că a fost expus riscului unei infecții HIV ar trebui să efectueze testul. Făcând un test de diagnostic este singurul mod în care puteți afla dacă sunteți HIV-pozitiv.

Mai mult, spre exemplu, recomandarea HAS (Haute Autorité de Santé) din Franța, din 2009, privind testele screening (de depistare) HIV, este ca toată populația cu vârste cuprinse între 15 și 70 de ani ar trebui să se fi testat pentru HIV cel puțin o dată de-a lungul vieții (chiar dacă nu ştiu sau nu cred că au fost expuşi infectării).

Unele categorii de persoane sunt expuse unui risc mai mare de a fi infectate cu HIV, fie pentru că provin dintr-o regiune geografică cu o prevalenţă ridicată (număr mai mare de persoane cu HIV/SIDA), fie din cauza stilului de viaţă. Aceste persoane ar trebuie testate cu regularitate.

Din aceste categorii de persoane fac parte:

-       Bărbați care au făcut sex cu bărbați (BSB);

-       Persoanele heterosexuale care au avut mai mult de un partener sexual în ultimele 12 luni;

-       Consumatorii-utilizatorii de droguri pe cale venoasă (injectabile);

-       Persoanele care practică prostituția - sexul comercial;

-       Persoane ale căror parteneri sunt HIV-pozitiv;

-       Persoanele care provin din zone cu prevalenţă (răspândire) ridicată, în principal din Africa Sub-Sahariană și Caraibe;

-       Persoanele care lucrează sau au depasări frecvente în străinătate (marinari, şoferi, etc)

-       În cazul în care infectarea a avut loc în ultimele 48 de ore, este indicat ca persoana să se prezinte la serviciul medical de urgenţă cel mai apropiat pentru o consultație și pentru o posibilă profilaxie post-expunere.

Cel puțin un test de diagnostic anual este recomandat următoarelor persoane:

- BSB care au parteneri sexuali multipli;

- Consumatorii-utilizatorii de droguri pe cale venoasă (injectabile)

- Persoanele care practică prostituția - sexul comercial

Un test de depistare HIV ar trebui oferit constant, indiferent de categoria de populație, în următoarele situații:

- Suspiciune sau diagnostic de Infecție cu Transmitere Sexuală (ITS) / hepatită cu virus hepatitic B sau C;

- Suspiciune sau diagnostic de tuberculoză;

- Planificarea unei sarcini;

- Întrerupere voluntară a sarcinii;

- Prima prescriere a contraceptivelor;

- Viol;

- Detenție;

- În cazul semnelor sugestive ale infecției cu HIV.

La ce vârstă pot efectua un autotest VIH®?

Un minor poate efectua un autotest VIH® fără supravegherea părinților.

Autotest VIH nu ar trebui utilizat la copiii cu vârsta sub 18 luni. Fiecare nou născut al unei mame HIV pozitiv este HIV-pozitiv la naștere, infectat sau nu, datorită transferului pasiv de anticorpi IgG prin placentă.

Serologia rămâne pozitivă până la dispariția anticorpilor materni (aproximativ 15 până la 18 luni), indiferent de statusul HIV al copilului. În cazul în care copilul nu este infectat, serologia devine negativă după această perioadă sau, dacă este infectat, rămâne pozitivă.

O infecție HIV apărută în urma practicării unei acțiuni cu risc ridicat (sex neprotejat sau ruperea prezervativului în timpul relațiilor sexuale cu o persoană HIV-pozitiv sau al cărei status HIV nu este cunoscut, utilizarea aceleeaşi seringi) sau a expunerii accidentale (ruperea prezervativului, contact cu sânge, etc.) cu mai puțin de 3 luni înainte, nu va fi detectată de autotest VIH®, un rezultat fals-negativ fiind posibil. Este recomandată efectuarea unui test Elisa de generația a 4-a, disponibil în centrele de testare. Dupa această perioadă – “fereastra serologică” de 3 luni, autotest VIH® poate detecta o infecție HIV.

În cazul în care ați fost expuși unui risc în ultimele 48 de ore va trebui să vă prezentați la un serviciu medical de urgențe pentru o consultație și un eventual tratament de profilaxie post-expunere.

Înainte de a efectua testul autotest VIH® este important să vă gândiți la ce veți face odată ce aflați rezultatul, indiferent că este pozitiv sau negativ. De fapt, testarea cu ajutorul autotest VIH® oferă o experienţă diferită de o consultație la un medic specialist, care vă poate oferi recomandări specializate și facilita accesul la teste de laborator de confirmare.

Cât timp am pentru a efectua testul autotest VIH® după ce am desigilat folia care conține dispozitivul de test?

Autotest VIH  trebuie utilizat imediat ce folia în care este împachetat a fost desigilată. De fapt, informațiile de depozitare de pe pachet și din instrucțiunile de utilizare sunt valabile doar în cazul în care dispozitivul de test ramâne sigilat în folia sa originală.

Pot reutiliza același autotest VIH®?

Autotest VIH poate fi utilizat o singură dată, de către o singură persoană. Nu este posibil ca acelaşi test să fie utilizat de mai multe ori sau de mai multe persoane.

Tot conținutul kit-ului este destinat unei singure utilizări.

Când testul este finalizat ce pot face cu testul autotest VIH® utilizat?

Toate componentele kit-ului pot fi aruncate odată cu deșeurile menajere.

Ce pot face dacă rezultatele testului sunt neconcludente?

În cazul în care nu apare nici o linie sau linia de control este absentă, este recomandat să faceți un nou test autotest VIH® utilizând un nou kit cumpărat din farmacii sau un test Elisa de generația a 4-a în centrele de testare.

Ce înseamnă un rezultat pozitiv? Ce ar trebui să fac?

Un rezultat pozitiv autotest VIH® apare ca două linii colorate roz/roșu (o linie de control și o linie de testare, oricare dintre linii poate fi mai deschisă sau mai închisă la culoare), dupa 15 minute.

Luând în considerare faptul că testul nu are fiabilitate 100%, un rezultat pozitiv nu înseamnă neapărat că persoana este infectată cu HIV.

Fiecare test autotest VIH® pozitiv trebuie verificat cu ajutorul unui test de confirmare, testul Elisa în laboaratoarele specializate (centrele de testare sau într-un spital de boli infecțioase / ȋntr-o secție de boli infecțioase a unui spital).

Dacă rezultatul este pozitiv, este recomandat să consultați un doctor, să mergeți într-un centru de testare sau într-un departament specializat în preluarea persoanelor HIV-pozitive.

Ce înseamnă un rezultat negativ? Ce ar trebui să fac?

Un rezultat negativ obținut cu autotest VIH® apare ca o singură linie colorată roz/roșu (linia de control), după 15 minute.

Dacă rezultatul este negativ și dacă nu ați practicat activități riscante pentru infectarea cu HIV sau nu ați fost expus accidental în ultimele 3 luni, utilizatorul nu este infectat.

Nu este necesară efectuarea unui test de confirmare în laborator, decât dacă considerați că testul a fost efectuat sau interpretat greșit.

Dacă rezultatul este negativ dar în ultimele 3 luni aţi practicat activități riscante, testul nu poate fi luat în considerare datorită perioadei de “fereastră serologică”. În acest caz ar trebui să efectuați un test Elisa, într-un laborator sau într-un centru de testare (centrele de testare sau într-un spital de boli infecțioase / secție de boli infecțioase a unui spital).

Un test negativ nu înseamnă că partenerul sexual sau partenerii sexuali ai persoanei testate nu sunt infectate cu HIV.

De asemenea puteți cere sfatul farmacistului, medicului sau vă puteți adresa unei alte asociații de luptă anti HIV/SIDA.

Poate autotest VIH® să detecteze alte infecții cu transmitere sexuală sau hepatită?

Nu, autotest VIH® detectează doar infecţia cu HIV. Nu poate detecta alte infecții cu transmitere sexuală precum: herpes, sifilis, infecții cu Chlamydia, gonoree sau hepatită infecțioasă.

Dacă faceți un test HIV, înseamnă că consideraţi că aţi avut un risc de expunere (sex neprotejat, utilizarea unei seringi folosită în prealabil de altă persoană, prezența unei ITS (infecţii cu transmitere sexuală) la unul dintre parteneri, etc.) care poate cauza diferite tipuri de infecții pentru care doar testul HIV se poate dovedi a fi insuficient.

Este important ca utilizatorul să efectueze aceste teste în centre de testare.

Rezultatul autotestului HIV este negativ; pot înceta utilizarea prezervativelor?

Un test autotest VIH® negativ nu exclude utilizarea prezervativelor.

Dacă un cuplu face testul în vederea încetării utilizării prezervativelor, un rezultat autotest VIH® negativ nu este suficient. Ei trebuie să ia în considerare și alte teste de diagnosticare a ITS și să se informeze asupra contracepției. Aceste screening-uri pentru HIV și ITS trebuie efectuate de către toți partenerii implicați. Rezultatul unuia dintre parteneri nu este suficient pentru a preveni riscul transmiterii HIV sau a ITS.

În concluzie, în cazul unui cuplu care dorește să înceteze utilizarea prezervativelor, este important să ia în considerare timpul. Perioada de „fereastră serologică” (seroconversie) arată că un rezultat negativ înseamnă că persoana nu a fost infectată cu mai mult de 3 luni în urmă. Acest fapt nu înseamnă că persoana nu este infectată la momentul efectuării testului.

Autotest VIH poate fi negativ daca infecția a avut loc cu mai puțin de 3 luni în urmă; riscul transmiterii HIV este mai mare în această perioadă inițială de infectare (atât pentru persoana în cauză cât și pentru partener/ă). Sexul neprotejat reprezintă un risc de transmitere a ITS. Riscul transmiterii HIV este mai mare când unul dintre parteneri este infectat de o altă ITS. Multe IST pot fi asimptomatice.

Rezultatul autotest VIH® poate fi influențat de tratamentul medicamentos?

Rezultatul autotest VIH® poate fi fals-negativ la pacienții infectați cu HIV, sub terapie antiretrovirală, a căror încărcătură virală (viremie) nu este detectabilă.

Scăderea anticorpilor anti-HIV din cauza inhibării replicării virale de către terapia antiretrovirală poate explica acest fenomen.

Pot utiliza autotestul HIV pentru a urmări eficacitatea terapiei mele antiretrovirale?

Autotest VIH nu poate fi utilizat pentru a dovedi eficacitatea tratamentului antiretroviral la pacienți.

O terță persoană poate fi infectată în urma utilizării unui autotest HIV?

Autotest VIH este un test de sânge prevăzut cu o lanțetă de siguranță. Dacă testul este efectuat urmând regulile de igienă și instrucțiunile de utilizare, riscul contaminării este aproape inexistent.

Poate exista un risc neglijabil de contaminare în cazul în care persoana testată este HIV-pozitiv și dacă un terț manipulează testul, se rănește, iar rana intră în contact cu mostra de test.                                                                                                                                        

Informații legale:

Test de diagnostic in vitro pentru o singură utilizare marcat CE.

Scop: Autotest VIH este utilizat pentru autotestare HIV de către o persoană nespecializată, într-un cadru privat.

Bune practici: autotestul este de încredere pentru detectarea unei infecții HIV care a survenit cu cel puțin 3 luni în urmă. În cazul rezultatelor neconcludente repetate, consultați un doctor.

Instrucțiuni: citiți cu grijă următoarele instrucțiuni înainte de utilizarea testului. Eventual, consultați farmacistul.

Avertisment: dacă aveți dubii vă rugăm sa consultați un doctor.

Acest dispozitiv medical pentru diagnostic in vitro respectă reglementările legale pentru dispozitivele medicale fiind marcat CE, în concordanță cu legile actuale.

Mai multe informatii

Mai multe informatii

Ingrijire bebelusi si copii Nu
Fata Nu
Corp Nu
Producator Nu
Pareri