29 septembrie – Ziua Mondială a Inimii

Data de 29 septembrie a fost aleasă de Organizația Mondială a Sănătății ca Ziua Mondială a Inimii, și cu această ocazie dorim și noi să vă atragem atenția că incidența bolilor cardio-vasculare este într-o continuă creștere în România. Aceste afecțiuni reprezintă în continuare principala cauză de morbiditate și mortalitate, reprezentând aproximativ 60% din cauzele de deces. Anul acesta, tema aleasă pentru Ziua Mondială a Inimii este „Inima femeii bate pentru fiecare copil, cămin și națiune„, o temă care vrea să încurajeze femeia în general să se îngrijească mai mult de sănătatea sa și a familiei sale. În același timp, este și o recunoaștere a rolului important pe care-l joacă femeia într-o familie, în special când este vorba despre sănătate în general, îngrijire, dietă și echilibru emoțional.

Ziua Mondială a Inimii propune trei pași simpli care pot fi adoptați în fiecare familie și care ar avea efecte benefice asupra sănătății fiecăruia dintre noi:

1. Eliminarea fumatului din camin, împreuna cu boala prematură de inima, exemplul rău dat minorilor și degradarea ambianței.
2. Alimentație sănătoasă: consumul a cel puțin 5 portii de fructe și legume și limitarea aportului total de sare la cel mult o linguriță zilnic, sunt regulile de baza.
3. Cunoașterea în scop preventiv a catorva parametri cardiovasculari (precum TA, colesterol și glucoză în sânge) se poate face azi cu mijloce putin costisitoare și poate fi începutul unui plan de acțiune individual pentru menținerea sau îmbunătățirea sănătății inimii.

În această săptămână, Farmacia Ardealul vă pune la dispoziție o serie de oferte tocmai pentru a veni în sprijinul celor care doresc să-și îngrjească inima și să prevină evenimentele nedorite care pot să survină când bolile cardiovasculare nu sunt ținute sub control. Astăzi vă prezentăm o ofertă imbatabilă care poate fi găsită în Farmaciile Ardealul și pe site-ul nostru, www.farmaciaardealul.roDoppelherz aktiv Omega-3 extra 1000 mg 120 capsule + 60 capsule Cadou la doar 61 de lei.

Capsule cu ulei de somon şi vitamina E
Capacitatea de muncă şi starea de bine pot fi influenţate în mare parte de comportamentul nostru. Astfel, mişcarea suficientă şi alimentaţia corectă sunt componente importante pentru un mod de viaţă echilibrat şi pentru funcţionarea inimii. Obiceiurile alimentare influenţeazănivelul colesterolului şi balanţa nivelului de grăsimi / trigliceride din organism. De cele mai multe ori, ne solicităm organismul prin: alimentaţie greşită, fumat, alcool şi lipsa de mişcare. Stresul de la locul de muncă şi din viaţa de zi cu zi, precum şi supraponderabilitatea nu sunt de dorit pentru sănătatea noastră. Adesea, hrana noastră conţine prea mult colesterol şi grăsimi neadecvate. Asupra efectului acizilor graşi Omega-3 a fost atrasă atenţia printr-un fenomen din Groenlanda: deşi eschimoşii nu se hrănesc echilibrat, hrana lor fiind unilaterală şi prea grasă, sistemul lor circulator este de cele mai multe ori rezistent şi capabil de eforturi. O mare parte a nutriţiei lor constă în peşti care cresc în apă rece şi care sunt deosebit de bogaţi în acizi graşi Omega-3.

Astăzi se cunoaşte faptul că acizii graşi Omega-3 sunt componente importante ale unei nutriţii sănătoase pentru inimă: acizii graşi Omega-3 sunt substanţe nutritive importante pentru balanţa valorilor de colesterol şi grăsimi / trigliceride din corp.

Acizii graşi esenţiali – de importanţă vitală!
Organismul uman nu este capabil să producă acizi graşi Omega-3; aceştia trebuie aduşi din alimentaţie. Reprezentanţi imporatanţi ai acizilor graşi Omega-3 sunt acidul eicosapentaenoic (EPA) şi docosahexaenoic (DHA). Însă numai puţine alimente conţin aceste substanţe importante. Surse bune sunt peştii graşi care trăiesc în ape reci, cum ar fi somonul, heringul şi macroul. Noi avem nevoie de aceşti acizi nesaturaţi cu catenă lungă pentru buna funcţionare a sistemului nervos şi întretinerea acuităţii vizuale.

Mişcarea suficientă şi hrana sănătoasă sunt componente importante pentru buna funcţionare a inimii. Importantă este, de asemenea, o limitare a aportului de trigliceride şi colesterol şi creşterea aportului de grăsimi corecte. Astăzi se ştie că acizii graşi Omega-3 sunt componente importante ale unei nutriţii sănătoase pentru inimă, pentru balanţa de colesterol şi grăsimi / trigliceride din organism.

Se recomandă astfel cel puţin două mese de peşte bogat în acizi graşi Omega-3 pe săptămână. Dar nu toată lumea consumă cu plăcere sau suportă peştele. De cele mai multe ori , pregătirea meselor de peşte este laborioasă.

Capsulele Doppelherz® aktiv Omega-3 extra 1000 mg conţin ulei de somon cu acizii graşi Omega-3 necesari vieţii. O capsulă de Doppelherz® aktiv Omega-3 extra 1000 mg conţine 1000 mg de Omega-3 (180 mg EPA şi 120 mg DHA) şi este un supliment alimentar important pentru balanţa grăsimilor din organism. În plus, fiecare capsulă conţine 12 mg de vitamina E de origine vegetală, care este importantă pentru protecţia naturală celulară, în special în perioadele solicitante.

Va rugam sa comentati acest articol. Veti primi raspuns de la specialistii Farmaciei Ardealul.