Ce este Hydraplenish® Plus MSM?

Hydraplenish® Plus MSM este un supliment alimentar cu o formulă complexă ce ajută la susţinerea sănătăţii articulaţiilor şi la menţinerea aspectului tânăr al pielii.

Ce conține și ce beneficii oferă?

 • conţine BioCell Collagen®, obţinut printr-un proces patentat de BioCell Technology LLC
 • BioCell Collagen® conţine colagen hidrolizat tip II, acid hialuronic şi sulfat de condroitină cu masă moleculară mică, pentru absorbţie intestinală rapidă, eficienţă şi depunere la nivel articular
 • BioCell Collagen® are acţiuni susținute prin studii clinic
 • conţine MSM (OptiMSM®) obţinut printr-un proces patentat în SUA de Bergstrom Nutrition, lider mondial în producţia de metilsulfonilmetan (MSM)
 • OptiMSM® este considerat a fi cea mai pură (99,9% puritate), sigură și consistentă formă de MSM din lume.

Prin asocierea complexă/ sinergică de componente, Hydraplenish® Plus MSM contribuie la:

 • îmbunătăţirea structurii şi aspectului pielii (elasticitate şi hidratare) prin menținerea cantității optime de colagen, elastină și acid hialuronic și prin îmbunătățirea circulației sangvine(1)
 • îmbunătăţirea structurii şi mobilităţii articulaţiilor și protejarea cartilajelor împotriva distrugerilor provocate de unele enzime (de ex: colagenaza – degradeaza colagenul) (2)
 • reducerea durerilor osteoarticulare și musculare prin reducerea acțiunii enzimei COX-2, îmbunătățirea structurii și a mobilității articulare (3)

Studii clinice:

 1. Ingestia de BioCell Colagen, un nou extract din cartilaj sternal liofilizat de pui; îmbunătățește microcirculația și reduce semnele de îmbătrânire a pielii. Schwartz, Stephen R., and Joosang Park. Clinical interventions in aging 7 (2012): 267.

Îmbătrânirea celulară este o manifestare clinică asociată cu alterarea metabolismului molecular al matrixului extracelular de la nivelul dermului.

Într-un studiu pilot deschis a fost investigat efectul suplimentării cu BioCell Collagen® pe un lot de studiu format din 26 de femei, clinic sănătoase, care prezentau semne vizibile de îmbătrânire celulară și fotoîmbătrânire, la nivelul feței.

Suplimentarea zilnică cu 1 gr de BioCell Collagen® timp de 12 săptămâni a dus la o scădere semnificativă a gradului de uscăciune al pielii (76%, p=0.002) și a liniilor și ridurilor de la nivelul feței (13.2 %, p=0.0028).

 1. Efectele noului extract din cartilaj sternal liofilizat de pui, cu o masă moleculară mică, BioCell Collagen, în îmbunătățirea simptomelor asociate osteoartritei: un studiu randomizat, dublu orb, controlat. Schauss, Alexander G., et al., Journal of agricultural and food chemistry 60.16 (2012): 4096-4101.

Osteoartrita reprezintă o sursă semnificativă de durere și scăderea capacității locomotorii. Scopul acestui studiu clinic, randomizat, dublu orb, controlat cu placebo, a fost acela de a investiga complianța și eficacitatea  administrării de BioCell Collagen®  în scopul reducerii intensității simptomelor asociate osteoartritei. În acest studiu, 80 de pacienți cu osteoartrită progresivă, confirmată de către medic, au fost împărțiți în două grupuri și au primit fie 2 gr de BioCell Collagen® /zi, fie placebo, timp de 70 de zile.

Administrarea de BioCell Collagen® a fost bine tolerată și s-a dovedit eficientă în reducerea simptomelor asociate osteoartritei, în perioada de studiu, îmbunătățind astfel activitățile zilnice ale pacienților.

În concluzie, administrarea de BioCell Collagen® poate fi considerată un potențial tratament complementar al osteoartritei.

Referințe:

 1. Ingestia de BioCell Colagen, un nou extract din cartilaj sternal liofilizat de pui; îmbunătățește microcirculația și reduce semnele de îmbătrânire a pielii. Schwartz, Stephen R., and Joosang Park. Clinical interventions in aging 7 (2012): 267.
 2. Efectele noului extract din cartilaj sternal liofilizat de pui, cu o masă moleculară mică, BioCell Collagen, în îmbunătățirea simptomelor asociate osteoartritei: un studiu randomizat, dublu orb, controlat. Schauss, Alexander G., et al., Journal of agricultural and food chemistry 60.16 (2012): 4096-4101.
 3. Matthew Butawan, Rodney L. Benjamin, and Richard J. Bloomer, Methylsulfonylmethane: Applications and Safety of a Novel Dietary Supplement, Nutrients. 2017 Mar; 9(3): 290.

Va rugam sa comentati acest articol. Veti primi raspuns de la specialistii Farmaciei Ardealul.