Curcumin – Cea mai puternica substanta antiinflamatoare naturala

Curcumin

Cea mai puternica substanta antiinflamatoare naturala

Curcuminul este unul dintre putinele condimente folosite atat ca mirodenie, cat si in tratamentul a numeroase afectiuni, cu actiune miraculoasa, fiind o sursa excelenta de fier, mangan si o sursa buna de Vitamina B6, fibre si potasiu.

Ce este curcuminul?

Zilele in care curcuma era cunoscuta drept un condiment pretios folosit in scop exclusiv culinar au apus. Potentialul substantelor active ale turmericului, respectiv curcuminul, este din ce in ce mai evidentiat de multiplele studii efectuate in decursul ultimilor ani. De altfel, in medicina ayurvedica si chinezeasca, efectele benefice ale turmericului asupra sanatatii organismului uman sunt cunoscute si aplicate inca din cele mai vechi timpuri.

Curcuminul actioneaza cu succes in nenumarate afectiuni ce au la baza procesul inflamator, prin capacitatea sa de a contribui la stoparea evolutiei acestuia chiar la nivel molecular. Se detaseaza in topul celor mai puternici antiinflamatori si antioxidanti naturali si prin faptul ca nu prezinta efecte adverse asupra organismului, atunci cand se administreaza conform recomandarilor.

Efectul sau antioxidant remarcabil il recomanda ca un redutabil agent anti-imbatranire si de rejuvenare, dar si ca important sprijin al functiei inimii. Este un adjuvant valoros in afectiunile cartilajelor si sustine cu succes sanatatea sistemului nervos. Totodata, Curcuminul este considerat a avea contributii remarcabile in tratamentul afectiunilor tumorale.

Beneficii

  • Antiinflamator natural – reduce inflamatiile din organism;
  • Reduce durerea si disconfortul de la nivelul articulatiilor afectate;
  • Protejeaza si sustine sanatatea aparatului cardiovascular, a sistemului nervos si a articulatiilor;
  • Puternic antioxidant, actioneaza impotriva efectelor radicalilor liberi la nivelul intregului organism si intarzie procesele naturale ale imbatranirii;
  • Protejeaza si sustine sistemul imunitar, mentine diviziunea celulara normala.

Substanta activa din Curcumin ataca direct sursa problemelor inflamatorii si se recomanda indeosebi in scopul ameliorarii afectiunilor reumatismale, gastrice, dar si in terapii antitumorale.

  • Curcumin C3 Extract sprijina organismul in lupta impotriva inflamatiilor cronice, ce stau la baza dezvoltarii a numeroase boli deosebit de grave
  • substanta sa bioactiva combate inflamatia la nivel molecular
  • prin efectul sau antiinflamator, Curcuminul are un rol important in preintampinarea afectiunilor cardiace, metabolice, degenerative, tumorale.

Curcumin C3 Extract echivalent a 8000 mg, produs de Cosmo Pharm®, are numeroase beneficii pentru sanatatea organismului uman, avand la baza extractul de curcumin intr-o concentratie optima.

COSMO PHARM® iti aduce Sanatate din Natura®!

 

Va rugam sa comentati acest articol. Veti primi raspuns de la specialistii Farmaciei Ardealul.