Despre noi

Prima farmacie Ardealul s-a deschis in Piatra-Neamt in luna aprilie a anului 1993. Timpul scurs de atunci si mai ales performantele companiei, astazi lider al pietei farmaceutice nemtene, ajunsa la 9 farmacii si o echipa de 120 de buni colegi, ne permit acum sa vorbim despre peste 20 de ani de experienta farmaceutica, de traditie. Cand vorbesc de traditie ma gandesc la respectarea acelor valori care au facut ca, oriunde in lume, farmacia sa fie un element important in imbunatatirea starii de sanatate a populatiei.

Principala noastra preocupare este calitatea serviciilor farmaceutice oferite si, tocmai de aceea, am lucrat si muncim in continuare pentru ca Farmaciile Ardealul sa fie cu mult mai mult decat niste simple puncte unde se vand medicamente, lipsite de personalitate si de utilitate publica. Consideram ca o consiliere de specialitate de buna calitate, un sfat bine dat sunt de o importanta primordiala si, in acest sens, am impletit o selectie riguroasa la angajare cu o pregatire profesionala continua a membrilor echipei.

Ne-a preocupat mereu ideea de a fi bine aprovizionati si suntem intotdeauna deschisi in a pune la dispozitia pacientilor si clientilor nostri ceea ce isi doresc, cele peste 12000 de produse prezente in farmaciile noastre fiind o buna dovada in acest sens.

O chestiune importanta care merita sa fie adusa in discutie este cea a preturilor. Am fost si ramanem promotorii ideii ca serviciile farmaceutice de cea mai buna calitate trebuie impletite cu  preturi mici, adaptate veniturilor  de multe ori reduse ale celor care ne trec pragul. Incercam si reusim, cred eu, in acest fel sa facem accesibile produsele si serviciile farmaceutice de calitate unui numar cat mai mare de pacienti.

Considerata de multi o activitate neprofitabila si abandonata, activitatea de laborator este in centrul atentiei noastre caci, la drept vorbind, nu se poate numi cu adevarat farmacie acea unitate unde doar se vand medicamente, nu se si prepara. Tinand de insasi traditia profesiei de farmacist, activitatea de laborator pune la dispozitia pacientilor formule perfect adaptate nevoilor lor, formule care nu sunt disponibile sau nu se pot prepara industrial. Zilnic zeci de preparate magistrale si oficinale pleaca din Laboratoarele Farmaciilor Ardealul spre pacientii care au nevoie de ele. Din experienta farmaceutica indelungata si din dorinta de a pune la dispozitia oamenilor produse deosebite, de foarte buna calitate a aparut gama SANODERM de produse proprii disponibila acum si in magazinul virtual. In aceasta gama de produse cosmetice, destinata  atat adultilor cat si copiilor, am investit intreaga noastra experienta prin formulele adunate si cizelate de-a lungul timpului dar si imaginatia noastra caci, de la preparare si pana la designul ambalajului, intreaga munca de creatie ne apartine.

Suntem de ani buni implicati si in proiecte sociale pentru ca incercam sa rasplatim increderea comunitatii in mijlocul careia ne desfasuram activitatea. In acest sens avem o stransa colaborare cu Sindicatul Pensionarilor din Piatra Neamt, cu Asociatia de Sprijin a Persoanelor cu Nevoi Speciale “Luceafarul” care desfasoara  proiecte si activitati in domeniul asistentei sociale si educationale, menite sa-i ajute pe copii si adultii care se confrunta cu diferite dizabilitati. Aceste organizatii in special dar si alte proiecte serioase si utile se bucura de sprijinul nostru material pentru a-si putea duce la bun sfarsit bunele intentii. Am “pus umarul” prin sponsorizarile facute la reabilitarea mai multor scoli si gradinite cat si la renovarea si dotarea unor sectii ale Spitalului Judetean Neamt si chiar dispensare comunitare.

Tot in ideea de a fi de folos comunitatii, de a veni in sprijinul pacientilor care gasesc cu greu asistenta medicala mai ales pe timpul noptii am demarat un proiect impreuna cu Primaria Piatra Neamt si cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, proiect materializat in luna mai 2012 prin deschiderea unui Centru  Medical de Permanenta. Aici, orice om cu probleme de sanatate se poate adresa in mod gratuit pentru diagnostic si tratament in fiecare zi incepand cu ora 15 si pana la ora 07 dimineata, centrul fiind deservit de 7 medici si tot atatia asistenti medicali. Pentru buna desfasurare a acestei activitati medicale atat de necesare, Farmacia Ardealul a pus la dispozitie spatiul complet mobilat si amenajat, Primaria platind utilitatile iar Casa de Asigurari  medicii si asistentele.

Desfasuram in farmaciile noastre si activitati de profilaxie, cel mai recent exemplu fiind activitatea de prevenire a osteoporozei, afectiune cu mare raspandire si implicatii majore asupra starii de sanatate si a calitatii vietii. In acest program, aflat deja la o a patra“editie” si-au testat in mod gratuit densitatea osoasa peste 5000 de oameni fiind depistate sute de cazuri de osteopenie si osteoporoza care au fost indreptate spre medic. Organizam periodic si activitati de masurare a glicemiei stiut fiind faptul ca diabetul reprezinta o patologie des intalnita si, de obicei, depistata destul de tardiv, odata cu aparitia complicatiilor.

Poate si pentru ca suntem un colectiv tanar, cu o varsta medie de aproximativ 35 de ani, ne place sa imbinam traditia cu ceea ce e nou si modern iar lansarea site-ului www.farmaciaardealul.ro este, cred, o buna  dovada in acest sens. Pe aceasta platforma incercam sa reunim mai multe activitati, de la cea de vanzari, la cea de informare pe teme de sanatate pentru cei interesati. Vad acest site si mai ales partea de blog, ca pe un loc in care informatiile pot circula in ambele sensuri, de la noi spre dumneavoastra dar si invers sub forma de intrebari, sugestii sau chiar reclamatii. Este si acesta un  loc in care, asa cum spune si deviza noastra, putem fi “Impreuna pentru sanatate”.

Update – Constat cu bucurie ca in cei doi ani  de prezenta online si cu peste 15000 de clienti “la activ” am acumulat o experienta care ne permite astazi sa fim mai buni, mai la obiect si mai pregatiti sa raspundem cu success clientilor nostri.

Inchei aici cu speranta ca v-ati putut face o idee despre activitatea farmaciilor Ardealul si va invit sa ne cunoastem si mai bine atat online cat si, pe cei care aveti posibilitatea, direct in cele 9 farmacii din Piatra Neamt.

Cu stima,

Farmacist specialist

Echim George