Factori care declanseaza carceii


carcel

Sistemul muscular uman este format din aproximativ 600 de muschi scheletici. Dintre acestia, cel putin 125 de perechi sunt extrem de importanti in mentinerea pozitiei corpului si in miscarile de baza. Muschii prezinta o portiune centrala (corpul muschiului) si doua extremitati (tendoane).

Fasciculele de celule cilindrice multinucleate din care este format corpul muschiului au capacitatea de a se contracta in urma interactiunii dintre filamentele de actina si cele de miozina. Contractia musculara are la baza teoria glisarii filamentelor, mai exact, atat filamentele subtiri cat si cele groase isi mentin lungimea in timpul contractiei, crescand insa gradul de suprapunere dintre ele.

Intensitatea pe care o are contractia musculara depinde de numarul de unitati motorii, cat si de dimensiunile acestora.

Mentinerea starii de sanatate corporala si a capacitatii de a face fata activitatilor zilnice sunt strans legate de obiceiurile fiecarei persoane referitoare la odihna, alimentatie si activitatile fizice desfasurate. Starea de sanatate poate fi influentata negativ de anumiti factori precum: diminuarea nivelului de electroliti ca urmare a unui efort fizic intens, cresterea cantitatii de urina, regimul alimentar necorespunzator, consumul de cafea, ceai negru sau alte produse ce contin cofeina in exces.

Toti acesti factori, impreuna cu starile de oboseala sau stres, duc la epuizarea organismului. Aceasta epuizare a organismului conduce in mod automat la cresterea cantitatii de nutrienti necesara  organismului. Ca si consecinta, furnizarea de vitamine si minerale esentiale mentinerii sanatatii organismului si a capacitatii de efort fizic devine absolut necesara.

Carceii sunt crampe musculare, avand durate si intensitati variabile. Se pot manifesta prin spasme usoare sau dureri intense.

Carceii fac zona afectata sa devina tare la atingere si e posibil ca acestia sa recidiveze de mai multe ori pana la ameliorarea completa a simptomelor. Aceste crampe musculare pot avea in unele situatii un grad ridicat de risc (de exemplu in cazul desfasurarii  de activitati fizice care pot pune in pericol siguranta corporala a persoanei afectate).

Durata carceilor este variabila. Acestia pot dura de la cateva secunde pana in jur de 15 minute. Carceii pot aparea la orice persoana, indiferent de varsta sau sex. Exista totusi unele categorii de persoane mai predispuse la aparitia frecventa a carceilor: persoanele supraponderale, cele cu o circulatie deficitara a sangelui, sau cele care depun efort fizic in mod regulat.

O principala cauza a aparitiei carceilor este lipsa din organism a potasiului. Aceasta lipsa, combinata cu lipsa de magneziu din corp si cu activitatile fizice intense sau cu mentinerea corpului intr-o singura pozitie pentru o perioada mare de timp, induce aparitia carceilor. De asemenea, deshidratarea, administrarea de diuretice, steroizi, contraceptive orale sau a medicamentelor pentru reglarea tensiunii arteriale influenteaza aparitia carceilor.

Dopplherz Aktiv Carcel-STOP este un remediu sigur si eficient in lupta zilnica cu carceii. Continutul de minerale si vitamine reduce riscul de aparirtie a carceilor.

Dopplherz Aktiv Carcel-STOP are in componenta magneziu si potasiu, doua minerale foarte importante in cadrul a numeroase procese metabolice din organism. Ele mentin metabolismul energetic normal, ajutand totodata la mentinerea sanatatii sistemului muscular si al celui nervos. In plus, magneziul are o contributie importanta la echilibrul electrolitic. Potasiul asigura reglarea tensiunii arteriale.

Continutul de fier are rol in formarea de globule rosii, la o functionare normala a sistemului imunitar cat si la reducerea oboselii.

Dopplherz Aktiv Carcel-STOP contine, de asemenea, un complex de vitamine. Astfel, vitamina B6 ajuta la formarea globulelor rosii, la functionarea in bune conditii a sistemului imunitar, cat si la metabolismul normal al proteinelor si glicogenilor. Vitamina B12 intretine la randul ei sitemul nervos, contribuind si ea la formarea globulelor rosii.

Compozitia Dopplherz Aktiv Carcel-STOP este : 300 mg magneziu, 300 mg potasiu, 5 mg zinc, 3,5 mg fier, 30 µg crom, 4 mg vitamina B6, 2 µg vitamina B12.

Ca mod de administare se recomanda un comprimat pe zi, dupa masa. Nu este recomandata depasirea dozei zilnice.

Se recomanda pastrarea in ambalajul original, la temperaturi ce nu depasesc 25º C.

Este obligatorie consultarea medicului inainte de administrare, in cazul persoanelor care prezinta afectiuni cardiace sau renale. De asemenea, consumul unei cantitati mai mari de 250 mg de magneziu zilnic poate avea efect laxativ.

Marina

Leave a Reply