Importanta Uleiului din ficat de Cod pentru toate varstele

In anul 1854 au fost puse bazele productiei moderne de ulei de ficat de cod de catre un farmacist norvegian, care a constatat gradul scazut de imbolnavire locuitorilor de pe coasta de vest a Norvegiei, fapt datorat consumului frecvent de ulei de ficat de cod.

Uleiul de ficat de cod este considerat un adevarat dar al naturii pentru locuitorii zonelor arctice si sub-arctice. Beneficiile si importanta acizilor grasi esentiali sunt aduse tot mai mult studiate.

Uleiul din ficat de cod ofera beneficii exceptionale pentru sanatate, fiind obtinut din ficatul codului, care este extrem de bogat in acizi grasi Omega-3. Acizii grasi nesaturati Omega 3 sunt implicati in metabolismul grasimilor si au un rol cheie in transportul tuturor nutrientilor in organism.

Omega-3 din ficat de cod este o sursa importanta de DHA (acid docosahexaenoic) si EPA (acid eicosapetaenoic) – cei mai importanti acizi grasi din familia Omega-3. Supranumite si “grasimile inteligentei” sau “caramizile creierului” – DHA si EPA – contribuie la formarea creierului si la imbunatatirea functiilor cognitive, functionarea normala a inimii si la mentinerea vederii normale.

Acizii Omega-3 contribuie la buna dezvoltare si la mentinerea sanatatii sistemului nervos central si a ochilor. Acestia se gasesc in membranele fiecarei celule din corp si in vasele de sange, avand beneficii directe asupra inimii, controland toate procesele inflamatorii si reactiile alergice.

Acizii grasi Omega-3 sunt foarte importanti pentru buna functionare a organismului de-a lungul intregii vieti, de la momentul conceptiei, cu rol principal in dezvoltarea creierului la fat si in mentinerea sanatatii creierului adult. Administrarea de ulei de ficat de cod in timpul sarcinii si alaptarii favorizeaza dezvoltarea mentala ulterioara a copilului.

De retinut faptul ca organismul uman nu are capacitatea de a produce acizii grasi nesaturati (ce se regasesc din abundenta in uleiul de peste) si, prin urmare, este necesar aportul lor prin intermediul alimentatiei sau suplimentelor alimentare de calitate, obtinute din materii prime superioare.

Omega 3- Ulei din ficat de Cod 

Omega 3 Ulei din Ficat de Cod 1002 mg de la Cosmo Pharm® este un adjuvant de exceptie ce functioneaza in ameliorarea afectiunilor cardio-vasculare sau de natura infectioasa, scaderea colesterolului, ameliorarea durerilor articulare si menstruale, contribuie la mentinerea frumusetii parului si pielii si a unei stari mentale bune.

Beneficii

  • Curata depozitele de grasimi de pe vasele sangvine, creste elasticitatea lor si fluxul sangvin.
  • Scade colesterolul si trigliceridele (creste HDL colesterolul “bun” si scade LDL colesterolul “rau”).
  • Protejeaza aparatul cardiovascular si controleaza tensiunea arteriala.
  • Imbunatateste activitatea sistemului nervos, pastreaza concentratia de fosfolipide din membrana neuronilor.
  • Imbunatateste atentia, concentrarea, puterea de memorare, reduce riscul depresiilor.
  • Stimuleaza productia de lichid sinovial si colagenul din articulatii.
  • Reduce inflamatiile si durerile articulare.

In plus, pe langa DHA si EPA, Omega 3 Ulei din Ficat de Cod 1002 mg  contine si vitaminele D si A, esentiale in mentinerea sanatatii organismului uman. Vitamina A contribuie la mentinerea vederii normale si a sanatatii pielii.contribuie la mentinerea sanatatii sistemului osos si a functiei normale a sistemului muscular.

COSMO PHARM® iti aduce sanatate din natura!

 

 

Va rugam sa comentati acest articol. Veti primi raspuns de la specialistii Farmaciei Ardealul.