Insomnia

Deseori încerci să adormi, dar orele trec una după alta iar tu pur și simplu nu poți adormi?Deși simti că ești frânt/ă de oboseală nu reușești să pui  „geană pe geană”? Atunci este posibil să suferi de insomnie.

Insomnia reprezintă o tulburare a somnului ce are ca simptome reducerea duratei și a profunzimii somnului.Insomnia poate apărea ca urmare a unor  boli febrile,afecțiuni  cardiovasculare,sau de altă etiologie,nevroze, psihoze, encefalite,surmenaj fizic, intelectual sau moral, crize și au ca simptom somnul nestatornic și superficial. Insomniile majorității femeilor sunt cauzate de menopauză, menstruație sau sarcină,iar sânii tensionați, durerile menstruale , urinarea frecventă sau bufeurile  pot întrerupe somnul și te transformă într-o persoană  lipsită de energie.

Persoanele care au un program de lucru în ture, au și un nivel scăzut de serotonină, un hormon produs de corpul nostru,care induce starea de calm și fericire și ne ajută să dormim.Cei care călătoresc mult suferă de pe uma schimbării de fus orar și își pierd abilitatea de a dormi normal.

Tipuri de insomnie

Insomnia se poate împărții în două tipuri:

  • insomnie cronică, care durează mai multe săptămâni, luni, sau ani;
  • insomnie trecătoare durează doar câteva nopți și este cauzată în general  de un eveniment neplăcut, care produce insatisfacție sau frustrare.

Simptomele insomniei

Bolnavul ce suferă de insomnie prezintă dificultate la adormire, timpul necesar pentu a adormi fiind mai indelungat  de 30-40 de minute.

Somnul este agitat, în reprize, lucru care la persoanele tinere poate provoca  depresie;bolnavul se  trezește  înainte de ora normală, și nu mai reușește să adoarmă  din nou,motiv pentru care se instalează starea de oboseală chiar de dimineața.

Lipsa somnului mai este indicată și de prezența migrenelor, a stărilor de iritare și dificultatea de concentrare.

Dacă  vrei să-ţi îmbunătăţeşti calitatea şi durata somnului, specialiştii recomandă:

– respectarea orarului şi a duratei de somn chiar şi în weekend;

– încearcă să nu faci nimic şi să te relaxezi înainte de culcare;

– menţine în cameră o temperatură medie de 22-24 grade celsius;

– pentru a dormi liniştit stinge lumina sau se vor acoperi ochii;

– dacă somnul nu se instalează după cel mult 30 de minute bea un pahar de lapte cald sau faceţi orice activitate relaxantă până când apare starea de somnolenţă;

– daca o persoană este preocupată de diverse lucruri, ar putea să încerce să îşi noteze măsuri de rezolvare a problemelor pentru a se detensiona.

Elevii şi studentii, mai ales, în perioada tezelor sau a examenelor, au obiceiul de a pierde nopţile pentru a învăţa,iar cel mai adesea acest lucru se încheie cu  un eşec la examen. Pierderea nopţilor pentru învăţat poate fi un prim pas spre insomnia de mai târziu.

Pentru randament la învăţat, este de preferat un somn bun noaptea şi trezitul de dimineaţă, la orele 5 – 6, când mintea este  mult mai odihnită şi poate  primii şi  reţine noi informaţii.

O plimbare în parc, un ceai de lavandă sau de sunătoare înainte de culcare pot induce un somn liniştit şi sănătos.

Insomnia se poate dezvolta şi din cauza sforăitului, al tău sau al partenerului. Nu lăsa insomnia să-ţi afecteze viata și încearcă câteva remedii naturale:

Dormolin capsule

Dormolin este un supliment care ajută la ameliorarea tulburărilor de somn, anxietăţii, fobiilor, isteriilor, agresivităţii, oboselii, depresie.

Compoziţie: extracte de:

– Convolvulus Pluricaulis 150 mg

– Nardostachys Jatamansi 100 mg

– Withania Somnifera 50 mg

– Rauwolfia Serpentina 25 mg

Combinaţie unică din plante pentru tulburările de somn.

Mod de administrare: 1-2 capsule

Sedatif PC

Sedatif PC este un produs homeopat pentru stări de anxietate, emotivitate accentuată, iritabilitate, tulburări de somn, în special la pacienţii surmenaţi, copii agitaţi şi persoane vârstnice.

Datorită compoziţiei sale homeopatice Sedatif PC poate fi administrat atât copiilor, cât şi adulţilor. Nu prezintă efecte secundare (în special somnolenţă) şi nu există contraindicaţii. Nu afectează vigilenţa, prin urmare poate fi folosit de către persoanele care conduc vehicule sau folosesc utilaje.

Mod de administrare: Doza uzuală este de 2 comprimate de 3 ori pe zi. Comprimatele se sug.

Sleep Optimizer

Formula completa cu rol adjuvant în reducerea tulburărilor de somn şi reglarea ritmului circadian.

Efecte adjuvante:

PharmaGABA  este forma 100% naturală a GABA (acid gama-aminobutiric), singura recunoscută în SUA; spre deosebire de GABA sintetic, PharmaGABA strabate bariera hemato-meningiană.

– induce starea de relaxare, reduce timpul de somnolenţă, reglează ritmul circadian în tulburările de somn acute sau cronice

– ameliorează calitatea somnului: îmbunătăţeşte arhitectura somnului, adică succesiunea fazei NREM (fără mişcări rapide oculare, cu somn lent, odihnitor care asigură recuperarea fizică) şi a fazei REM (cu mişcări rapide oculare, cu somn rapid, cu vise, care asigură recuperarea psihică)

– îmbunătăţeste funcţiile regeneratoare ale somnului: refacerea ţesuturilor, reducerea oboselii fizice, îmbunătăţirea funcţiei imunitare, a memoriei (îndeosebi a memoriei de lungă durată), atenţiei, proceselor de învăţare, refacerea sistemului nervos central, etc.

– este miorelaxant, reduce hiperexcitabilitatea sexuală; la bărbaţi, poate fi folosit şi contra poluţiilor nocturne frecvente, contra tendinţei de masturbare şi a ejaculării precoce

Recomandat ca adjuvant în:

– tulburările de somn (insomnie de inducţie, trezire precoce, somn cu intermitenţe) idiopatice (fara cauze cunoscute) sau induse de: depresie, anxietate, modificări hormonale, alcoolism, schimbări de mediu sau fus orar, alte afecţiuni.

Somnul este o parte importantă a unei condiții fizice sănătoase.Fară somn nu funcționezi la capacitate optimă și de acolo apar și greșelile care la rândul lor îți vor fura din liniște.Nu lăsa aest lucru să-ti afecteze stilul de viață și acceează www.farmaciaardealul.ro pentru suplimente naturale care te vor ajuta să-ți regăsești echilibrul.

Alina.

 

 

Va rugam sa comentati acest articol. Veti primi raspuns de la specialistii Farmaciei Ardealul.