Nectarul celor 5 elemente

17

Cunoscuta in traditia populara sub denumirea de nectarul muntilor, rasina  Mumie este cunoscuta si ca  Mumio, balsamul de munte, sucul stancilor, sangele muntilor, lacrima muntilor, medicamentul-minune etc.toate denumirile descriind un produs natural cu efecte miraculoase.

Mumio este considerata o rasină, dar, de fapt, nu se ştie exact ce e si cum s-a format. Unii cercetatori considera ca face parte din regnul mineral, altii cred că este de origine vegetala, iar altii l-au asociat cu excrementele diferitor animale sau l-au catalogat drept produsul activitătii albinelor sălbatice.

Balsamul de munte se gaseste in locuri greu accesibile omului, cum ar fi grotele, pesterile sau stancile din zona Podisului Tibet si Pamir, el fiind colectat de la inaltimi intre 2.000 m si 5.000 m.

In compozitia sa intra un intreg complex de la 25 pina la 40 de substante organice si minerale: acizi zoomelanici, acizi humici, acid benzoic, oxalic, aminoacizi: fenilalanina, alanina, arginina, acid glutamic, acid aspartic, glicina, lisina, metionina, serina, tirozina, valina si alti acizi, terpenoide, steroizi, vitamine din grupa B si P, fragmente de molecule polifenice si alti compusi  , si de asemenea macro- si microelemente (calciu, magneziu, siliciu, aluminiu, fier, mangan, seleniu, nichel, vanadiu, bariu, molibden, cadmiu, cupru, zinc, iod, bismut, crom, fosfor, cobalt, bor, strontiu, beriliu, zirconiu, titan, argint, galiu) si miere.

Conţine aproape jumatate din tabloul lui Mendeleev, iar unele minerale aflate in cantitati infime in acest produs sunt necesare organismului exact in acele procente, de parca mumio ar fi special creata de natura pentru a proteja sanatatea omului.

Mumio este recunoscuta ca un tonic puternic, acţionînd în diverse afectiuni, avand si capacitatea de a intari imunitatea. Rasina ajuta la marirea masei si fortei musculare, imbunatateste activitatea glandelor hormonale, mareste cu 16-29% capacitatea la efort, micsorează foarte mult durata de recuperare a organismului in urma unor  boli, efort ridicat si prelungit.

In medicina antica, rasina Mumie era considerata unul din cele mai complexe si eficiente produse medicinale. De aproximativ 3000 de ani rasina Mumie este utilizata cu succes in vindecarea a peste 50 de afectiuni in Tibet, Nepal, Iran, India, Siberia, Asia Centrala, Afganistan.

Aristotel si Hipocrate au folosit acest remediu naturist in afectiuni cum ar fi fracturi costale, artrita, gastrite, ulcer, boli ale tractului gastrointestinal, astm, bronsita, tulburari ale sistemului nervos, impotenta, sterilitate, afectiuni ale sistemului cardiovascular. Tot Aristotel, a descris pentru prima data insusirile curative ale rasinei mumio si a aratat cum se verifica autenticitatea si calitatea preparatului. Vracii arabi foloseau mumio  in tratamentul reumatismelor, al bolilor de cap, febrei, paraliziei nervilor faciali, epilepsiei, ametelilor. Un vestit vindecator arab, recomanda rasina pentru vindecarea unor boli precum migrene, otita, fracturi, luxatii, contuzii, rani. Mumio era prescris in boli digestive (stomac, ficat, splina), inflamatii ale cailor respiratorii superioare. Cunoscutul medic recomanda mumio pentru bolile vezicii urinare si pentru impotenta, si ca antidot impotriva intoxicatiei cu alcool si a intepaturii de scorpion.

Se spune ca cel mai spectaculos efect al tratamentului cu mumio este prelungirea tineretii cu cel putin 10 ani si ar fi si cel mai bun remediu pentru silueta.

Tratamentul extern cu mumio  pentru rani pe colul uterin si pe peretii vaginali a dat rezultate începand cu a cincea zi de administrare. Tot exterior, e recomandat sub forma de masaj usor, pentru a calma  nevralgiile si mancarimile.

 Datorita actiunii sale de reglare a metabolismului, rasina arde grasimile in exces, ceea ce are ca efect aducerea persoanelor obeze la greutatea normala, fara a avea ca efect secundar stari de lesin, anemie sau anorexie.

În forma bruta, are aspectul unui conglomerat de culoare brun-închisa, solubil in apa si foarte putin solubil in alcool, iar prelucrat, este ca o pudră cu gust amarui. Se inmoaie la caldura mainilor si are un miros specific ca de smoala.

Daca vrei si tu sa beneficiezi de ceea ce tibetanii numesc “nectarul celor 5 elemente fundamentale ale naturii: pamant, apa, foc, aer si eter” te asteptam pe farmaciaardealul.ro .

Alina

 

Leave a Reply