Sase efecte nocive ale stresului asupra organismului tau!


Stresul este un fenomen psihosocial ce apare ca urmare a confruntarii persoanei cu cerinte, sarcini si situatii care sunt percepute ca fiind dificile.

Stresul la locul de munca este o problema reala cu care se confrunta un numar tot mai mare de angajati. Cei mai afectati sunt oamenii inteligenti si ambitiosi, cei care se implica peste masura in activitatile de la locul de munca. Din dorinta de afirmare, din aceea de a fi apreciati sau din pasiune, acestia fac eforturi mari, lucreaza peste program sau preiau acasa problemele legate de serviciu. Aceste atitudini duc la epuizare profesionala, scaderea puterii de concentrare, a randamentului  si senzatia ca sarcinile devin imposibil de indeplinit.

Simptomele si semnele stresului se manifesta la nivel comportamental, la nivelul corpului dar si la nivel emotional. Cele mai intalnite dintre aceste simptome sunt: insomnie, iritabilitate, anxietate, tremuraturi, abuzul alimentar dar si de alcool si tutun, migrenele, strea de oboseala, tensiunea, cresterea sau pierderea rapida in greutate, palpitatii, nervozitate, teama, uitare sau lipsa de concentrare.

Stresul pe termen lung poate determina instalarea unor afectiuni precum ulcer, boli inflamatorii, forme de cancer, afectiuni cardiace sau cerebro-vasculare.

Iata sase din modalitatile prin care stresul ne poate afecta sanatatea:

Pierderea parului

Expunerea prelungita la stres fizic sau emotional poate determina o cadere masiva a parului in decurs de numai cateva luni. Alopecia areata este o afectiune care poate fi declansata de stres intens si se manifesta prin caderea completa a parului in anumite zone ale scalpului.

Insomnia

Stresul poate provoca insomnie dar si alte tulburari de somn. Persoanele foarte stresate prezinta dificultati de a adormi dar si de a beneficia de un somn constant. In plus, daca reusesc sa adoarma, aceste persoane nu au un somn odihnitor, de calitate, ci unul agitat in urma caruia se trezesc obositi.

Tulburarile psihice

In perioadele de stres, la nivel cerebral se elimina hormoni de stres si catecolamine , apar variatii de adrenalina si dopamina, reactii care perturba echilibrul psihic. Tocmai din aceasta cauza, persoanele stresate devin anxioase, irascibile, cu fobie sociala sau chiar depresive.

Rosul unghiilor

Una dintre cele mai frecvente reactii la stres este rosul unghiilor. Acest obicei nu este doar inestetic, ci si daunator. Introducerea degetelor in gura poate duce la aparitia bacteriilor in organism si la declansarea unor infectii locale ale unghiei sau cuticulei.

Scaderea imunitatii

Anxietatea si stresul prelungit pot duce la scaderea imunitatii si la un risc mai mare de imbolnavire.

Scaderea libidoului

Aparitia stresului la varste tot mai tinere determina scaderea libidoului. Barbatii se pot confrunta cu disfunctii erectile iar femeile cu lipsa dorintei sexuale si imposibilitarea de a ramane insarcinate.

Recomandare:

Secom StressTame 

Contribuie la:

  • reducerea nervozitatii, stresului, iritabilitatii, migrenelor, pesimismului, incertitudinii, palpitatiilor cardiace
  • imbunatatirea capacitatii de concentrare, inducerea relaxarii si a starii de bine: creste nivelul serotoninei si dopaminei
  • reducerea efectelor negative ale excesului de cortizol secretat in situatii de stres (tensiune arteriala crescuta, glucoza crescuta in sange, imunosupresie, reactii alergice etc.)
  • imbunatatirea somnului
  • reducerea manifestarilor sevrajului
  • relaxarea neuromusculara

Compozitie

Floarea-pasiunii (Passiflora incarnata) (extract din floare, tulpina), 300 mg.

Scutellaria baicalensis (radacina), 200 mg.

Gasesti mai multe produse  www.farmaciaardealul.ro !

Intr-o lume atat de agitata, combaterea stresului este esentiala pentru fiecare dintre noi. Incearca sa te relaxezi facand lucruri care iti fac placere: citeste o carte, asculta muzica, fa plimbari lungi in aer liber sau petrece mai mult timp alaturi de persoanele dragi.

 Multa sanatate!

 

Mira

 

 

 

 

Va rugam sa comentati acest articol. Veti primi raspuns de la specialistii Farmaciei Ardealul.