Smecta


Prezentare farmaceutică:

Pudră în plicuri pentru suspensie orală conținand 3 g diosmectită dioctaedrică/plic, glucoză monohidrat 0,74 g/plic, zaharinat de sodiu 7 mg/plic, vanilină 4 mg/plic (cutii cu 10 și 30 plicuri).

Acțiune terapeutică:

Smectita, prin structura sa laminară și vâscozitatea ridicată, are o putere mare de acoperire a mucoasei intestinale. Crește rezistența barierei de mucus prin sporirea calității și cantității mucusului de la suprafața enterocitelor (mucoprotecție activă). Fixează gazele digestive. Reduce hipersensibilitatea intestinală, restaurează integritatea funcțională a eritrocitelor. Normalizează tranzitul intestinal fără a interfera cu peristaltismul și fără modificarea volumului scaunelor.

Indicații:

Diareea acută a copilului (se poate administra din prima zi de viață). Diareea acuta și cronică la adult. Sindromul colonului iritabil (distensie, dureri abdominale, tulburări de tranzit).

Interacțiuni medicamentoase:

Proprietățile adsorbante ale smectitei pot perturba absorbția altor medicamente. Se recomandă administrarea la distanță de Smecta a altor medicamente (medie 2 ore).

Mod de administrare:

Diareea la adult: 3 plicuri/zi; diareea la copil: 1 plic/zi pentru 0-1 an, 2 plicuri/zi pentru 1-2 ani, 3 plicuri/zi peste 3 ani. Sindromul colonului iritabil: 3 plicuri/zi, timp de 1 săptămână, după care 2 plicuri/zi până la sfârșitul primei luni de tratament. Curele se reiau la nevoie. Conținutul fiecărui plic se dizolvă în 1/2 pahar cu apă sau orice aliment lichid sau semilichid.

Reacții adverse:

Foarte rar, constipație; tranzitul normal se va relua după reducerea dozei la jumătate.

Contraindicații: Nu are.

Precauții:

Tratamentul nu înlocuiește rehidratarea, atunci când aceasta este necesară (per os./i.v.). Pentru evitarea interferării cu timpii/concentrațiile de absorbție ale altor substanțe, orice altă medicație per os se va administra cu cca 1 oră înaintea prizei de Smecta.

Acest produs poate fi achiziționat direct din magazinul nostru online

 

Va rugam sa comentati acest articol. Veti primi raspuns de la specialistii Farmaciei Ardealul.